laktosfritt rosenbröd!

2014-09-18 @ 14:33:20

 
Nu har jag bakat dessa goda rosenbröd!
 
Recept!
 
 
Rosenbröd ca. 30st

5 dl vatten, 37°C
50 g jäst
1/2dl olja (ta den du har hemma)
1 tsk salt
1 msk strösocker
12-13 dl vetemjöl eller vetemjöl.

Pensling:
ägg eller vatten.

Smula ner jästen i en bunke tillsammans med salt och socker.
Värm olja och vatten till 37g och häll över jästblandningen och rör om.
Tillsätt mjölet och arbeta degen smidig.
Låt jäsa 30min.

Arbeta ut degen och låt sedan bullarna jäsa ytterligare 30 min.

pensla med ägg (går även bra med vatten) och grädda tills dom fått fin färg!

Jag använde majsolja i mina och penslade sedan med vatten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback